Wanneer moet ik de eerste keer mijn lening terugbetalen?

Je vroeg een lening aan, wij bekeken deze en … Proficiat! Je lening werd aanvaard. Maar hoe gaat het nu verder? Wanneer moet ik voor de eerste keer betalen? En op welke manier kan ik dit doen? Dit hangt onder andere af van het soort lening dat je aanvroeg. In deze blog vertellen we je er alles over.

eerste keer afbetalen

Persoonlijke lening of financiering?

Persoonlijke lening

Wanneer je een persoonlijke lening (lening op afbetaling) aangaat, geldt de regel dat je één maand na de ondertekening van het contract voor de eerste keer je lening afbetaalt. Dit kan op twee manieren:

  • Domiciliëring

Sommige maatschappijen vragen je om het krediet terug te betalen via een domiciliëring. Dat betekent dat de kredietinstelling elke maand zelf de betaling opvraagt bij jouw bank. Jouw enige taak is ervoor zorgen dat er enkele dagen voor de vervaldag genoeg geld op je rekening staat.

  • Bestendige/doorlopende opdracht

Bij onze partners die werken via een bestendige of doorlopende opdracht neem jij het initiatief om de storting uit te voeren. Je kan daarvoor best een opdracht geven aan jouw bank of dit instellen via je home bank.

Financiering

Bij een lening voor de financiering van een voorwerp (bv. wagen, moto, caravan, …) wordt de vervaldag bepaald in functie van de datum van de levering van je aankoop.

Je tekent de overeenkomst op het moment dat de lening aanvaard wordt, maar de vervaldag wordt vastgelegd 1 maand na de levering van het aangekocht voorwerp. Je begint dus in principe nooit te betalen vooraleer je in het bezit bent van je aankoop. Afhankelijk van de partner is betaal je via domiciliëring of doorlopende opdracht.

Uiteraard is Quick Krediet er voor jou om de juiste procedure uit te werken. Aarzel dus niet om een aanvraag in te dienen of ons te contacteren bij vragen.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.