Ik ben werkloos: kan ik lenen?

‘Kan ik als werkloze een lening krijgen?’ Dat is bij Quick Krediet een vaak gestelde vraag. Om een lening aan te gaan, kijkt men hoe groot je vast inkomen is … En laat dat inkomen nu net hetgeen zijn dat je als werkloze niet hebt. Er zijn mogelijkheden om alsnog een lening te krijgen, maar dat verschilt per situatie.

Lenen als werkloze

Lenen als werkloze huurder

Je bent huurder, werkloos en je wil op je eentje een lening aangaan? Dan kom je op dit moment niet in aanmerking voor een lening en kunnen wij je niet helpen.

Wanneer je als werkloze huurder echter samen met iemand anders wil lenen (bv. je echtgenoot), dan kunnen we je kredietaanvraag onderzoeken. Is er bij je mede-ontlener ook niet voldoende inkomen, dan kan je niet lenen.

Lenen als werkloze eigenaar van een woning

Je bent eigenaar van een huis, appartement, grond…, werkloos en je wil alleen een lening aangaan? Dan kunnen wij voor jou een kredietonderzoek openen. Het feit dat je een eigendom bezit, maakt het in bepaalde gevallen wel mogelijk je kredietaanvraag goed te keuren. Uiteraard moeten deze inkomsten voldoende zijn om maandelijks vlot je krediet te kunnen afbetalen.

Het scenario met een mede-ontlener kan onderzocht worden, maar ook hier is het noodzakelijk dat er voldoende inkomsten zijn.

Quick krediet tracht door middel van deze scenario’s duidelijkheid te scheppen of je als werkloze een lening kan aangaan. Die transparantie vinden wij in alle facetten van de samenwerking met jou zeer belangrijk.

Vergeet niet dat bij een kredietonderzoek, naast je inkomen, nog andere voorwaarden mee bepalen of je leningsaanvraag groen licht krijgt. Wij denken daarbij vooral aan andere lopende leningen en eventuele meldingen op de zwarte lijst.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.