De reden waarom je wil lenen wordt belangrijker

Om een lening op afbetaling aan te gaan kan je kiezen tussen twee mogelijkheden: de persoonlijke lening en de financiering. De reden waarom je leent was daarbij van ondergeschikt belang. Maar daar is nu verandering in gekomen.

reden van lenen wordt belangrijker

Financiering & persoonlijke lening: doel van de lening?

Bij een financiering koop je een specifiek voorwerp waarbij de uitbetaling van de lening rechtstreeks op de rekening van de verkoper terechtkomt. In je kredietaanvraag ben je verplicht van aan te geven voor welk voorwerp je de lening wilt: auto, tv, meubels, …

Bij een persoonlijke lening leen je om persoonlijke redenen. Hierbij was je nooit verplicht meer informatie te geven. Sinds kort moet je echter het gevraagde bedrag van je persoonlijke rekening dus kunnen verantwoorden. Een voorbeeld: Je woont in bij je ouders of een vriend(in) en je vraagt een krediet van 20.000 euro om de woning op te knappen. Grote kosten doen aan een woning die niet de jouwe is, lijkt niet logisch. Bij je kredietaanvraag zal je dus meer uitleg moeten geven.

Bovendien mag je van sommige maatschappijen voor bepaalde doelen niet meer lenen. Kredieten voor medische kosten zijn bij enkele van onze partners niet meer mogelijk. Bovendien is het vaak nodig om bewijzen voor te leggen. Wist je dat een lening aangaan om de registratiekosten voor de aankoop van een woning te betalen zelfs bij wet verboden is?

Wat heeft Quick Krediet hierover te zeggen?

Quick Krediet staat al jaren voor kredietverstrekking met als doel er beter van te worden. We zijn dan ook blij dat men in de kredietwereld meer en meer naar duidelijkheid en verantwoord lenen streeft. Elke maatregel die er toe bijdraagt dat jij er beter van wordt, is een stap in de goede richting!

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.