Collectieve schuldenregeling en leningen aangaan

Ben je in collectieve schuldenregeling? Dan kan je via Quick Krediet geen lening meer aangaan zolang je vermeld staat bij de Nationale Bank. Ook al zijn je schulden ondertussen afgelost. In dit blogbericht geven we je meer uitleg.

collectieve schuldenregeling

Collectieve schuldenregeling: Wat is het?

Een collectieve schuldenregeling betekent dat je samen met een schuldbemiddelaar, die jouw inkomsten beheert, een regeling zoekt met je schuldeisers om het beschikbare gedeelte van je inkomen onder hen te verdelen. En dit voor een periode van 5 jaar.

Gevolgen

Je ging in het verleden enkele kredieten aan, had wat moeilijkheden om de betalingen correct uit te voeren en koos daarom om in collectieve schuldenregeling te gaan. Enerzijds een keuze die je maakte om je zware afbetalingen te verlichten, maar anderzijds ook een keuze die de kredietinstelling niet de zekerheid geeft dat je je lening volledig zal terugbetalen

Hoewel de collectieve schuldenregeling ervoor zorgt dat je maandelijkse lasten in veel gevallen verminderen, zijn er echter mensen die na verloop van tijd spijt krijgen van hun keuze. Waarom?

  • Je loon wordt via de schuldbemiddelaar aan jou uitbetaald, waardoor er echt geen plaats is voor extra’s. Dit betekent dus dat je enkel het levensnoodzakelijke deel van je inkomen ontvangt, de rest wordt verdeeld onder je schuldeisers.
  • Je staat gemeld op de centrale van de Nationale Bank voor 5 jaar + 1 jaar na uitloop. Gedurende die periode is het niet mogelijk een nieuwe lening aan te gaan. Zelfs niet als je de schuld sneller hebt afgelost.

Waarom Quick Krediet specifiek de collectieve schuldenregeling onder de aandacht wil brengen? Omdat we merken dat velen met een vermelding van collectieve schuldenregeling (op de zwarte lijst van de Nationale Bank) toch kredietaanvragen sturen. We zijn graag duidelijk: Ook al heb je plichtsgetrouw je afbetalingen uitgevoerd, zolang je gemeld staat, is een lening aangaan onmogelijk.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.