Let op voor oplichters

Met de regelmaat van de klok worden we gecontacteerd door mensen die bij ons klagen over een bizar fenomeen. Zij moesten namelijk bij hun kredietmakelaar al geld betalen vooraleer ze de lening kregen. Is dit legaal? En hoe kan ik een onbetrouwbare makelaar nog herkennen? Quick Krediet legt het je graag uit.

Let-op-voor-onbetrouwbare-kredietmakelaars

Betalen vooraleer je een lening krijgt

Je hebt ze misschien al zien passeren, de online advertenties die goedkope leningen aanbieden. Of e-mails waarin onbekenden zich voordoen als kredietgevers die je kunnen helpen zonder tussenkomst van een bank. Ook via sms en sociale media word je overrompeld door verdachte aanbiedingen. Ga je met de personen achter deze reclame in zee, dan gebeurt het vaak dat ze jou vragen om te betalen nog VOOR je de lening kreeg. Het gaat dan om geld voor ‘dossierkosten’, ‘herverzekeringspremies’, ‘administratiekosten’, ‘legalisatiekosten’, enz.

Laten we onmiddellijk duidelijk zijn: geld betalen om een lening te krijgen, is pure oplichterij. Verschiet er dus niet van als na de betaling de kredietgever met de noorderzon verdwijnt en nergens meer te vinden is. Ook niet door de politie of het gerecht. Deze oplichters werken meestal vanuit Thailand, Rusland of Nigeria. Conclusie? Jouw geld terugkrijgen is onmogelijk.

Hoe herken ik onbetrouwbare kredietgevers?

  • Let op voor advertenties die duidelijk maken dat ze heel gemakkelijk leningen geven.
  • Pas op met reclame waarin goedkope kredieten beloofd worden tegen een extreem lage rentevoet.
  • Wees zeker achterdochtig als men jou eerst geld vraagt voor je het contract kan tekenen.
  • Sinds 2017 moet elke kredietgever over een erkenning bij het FSMA beschikken. Ga dit dus zeker na! De vergunning van Quick Krediet kan je hier vinden.

Quick Krediet, al meer dan 30 jaar betrouwbare kredietpartner

Bij ons kan je ervan uitgaan dat alles correct en veilig verloopt. Van een lening voor renovatie, vakantie, verhuis en auto tot centralisatie, geldreserve of om het even welk ander doel. Bekijk waarmee Quick Krediet jou kan helpen.

“Let op, geld lenen kost ook geld”