Waarom je niet op de zwarte lijst wilt belanden

Je had problemen met de afbetaling van je lening en je naam is daardoor opgeslagen in de negatieve centrale van de Nationale Bank. Dat wil zeggen dat je dus op de zogeheten ‘zwarte lijst’ staat. Maar welke nadelen heeft dat en wat betekent dat nu precies voor jouw (financiële) toekomst?

Neem geen risico's waardoor je op de zwarte lijst kan belanden.

Weet waar je aan begint

Zeer regelmatig vragen klanten die op de zwarte lijst staan aan ons om een nieuwe of laatste kans op een lening. ‘De afbetaling zal geen probleem vormen’, is dan meestal de eerste opmerking die volgt.

De lening krijgen is het aangename deel, maar velen beseffen amper dat ze die moeten terugbetalen in termijnen mét intrest. Ben je daar niet op voorbereid, dan riskeer je je op glad ijs. Spijtig dat iemand eerst de ongemakken van de zwarte lijst moet ervaren om tot inzicht te komen.

Stipt betalen is de enige oplossing

Wanneer je op de zwarte lijst staat, kom je voor een lange tijd (jaren) niet meer in aanmerking voor een lening. Ook niet als je tv-toestel stuk raakt, je autopanne hebt, je dringende rekeningen moet betalen of welke belangrijke reden dan ook.

Beschouw het als een wijze raad van een makelaarskantoor met meer dan 34 jaar ervaring: In welke financiële situatie je je ook bevindt, neem geen risico’s waardoor je op de zwarte lijst kan belanden.

Stipt je lening afbetalen is de enige manier om in de verre of nabije toekomst in aanmerking te komen voor een lening. Logisch, toch?

Let op, geld lenen kost ook geld.