Kan ik geld lenen met een invaliditeitsuitkering?

Veel van de aanvragen die wij ontvangen komen van mensen die een invaliditeits- of mutualiteitsuitkering genieten. Maar kan je dan wel een lening krijgen?

Kan ik lenen met een invaliditeitsuitkering

Geld lenen met een uitkering is op zich niet echt een probleem. Invaliditeits- en mutualiteitsuitkeringen zijn inkomsten waar echt wel rekening mee wordt gehouden. Maar, komt je uitkering van het FOD Kruidtuinlaan in Brussel dan kunnen wij je niet helpen.

Waarom?

Omdat het FOD niet akkoord is om bij problemen met de betalingen een deel van jouw uitkering in te houden om het krediet rechtstreeks van je loon af te betalen. Daardoor is recuperatie via loonbeslag niet mogelijk. Aanvragen met uitsluitend FOD inkomsten, hebben dan ook geen enkele zin.

Zijn er andere inkomsten samen met een FOD uitkering? Dan kan het krediet onderzocht worden zonder dat de FOD inkomsten worden meegeteld. Je andere inkomsten moeten dan ook voldoende zijn om het krediet goed te keuren.

Heb je een invaliditeitsuitkering en wil je lenen? Vul online een kredietaanvraag in en wij kijken wat we voor jou kunnen doen.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.