Tips voor een correcte afbetaling van je lening

Elke klant gaat een lening aan met de bedoeling om deze stipt terug te betalen. Ondanks die goede voornemens merken we dat het bij een belangrijk deel van de afbetalingen toch hapert. Quick Krediet geeft je enkele tips om je afbetaling vlotter te laten verlopen.

tips voor een correcte afbetaling

Het belang van een correcte afbetaling

Dat je stipt moet afbetalen, spreekt voor zich. Wanneer je te laat betaalt, komen er namelijk extra kosten bij. Onze partners zijn verplicht om jouw dossier door te geven aan de nationale bank als je achterstand ernstig wordt. Wanneer je op de gevreesde ‘zwarte lijst’ belandt, kom je jaren niet meer in aanmerking voor een nieuwe lening.

In plaats van je lening elke maand handmatig te betalen, kan je die afbetaling ook gewoon automatiseren.

Werken met een bestendige opdracht of domiciliëring

1. Betalen via bestendige opdracht

Met een doorlopende betalingsopdracht (bestendige opdracht) geef je jouw bank de opdracht om op een vaste datum een bedrag te storten op een bepaalde rekening.

De betaling stel je het best in enkele dagen voor de contractueel voorziene vervaldag.

Zorg ervoor dat er steeds een buffer op jouw rekening staat, zodat de betaling ook effectief kan worden uitgevoerd. Controleer op regelmatige tijdstippen of alles vlot verloopt en reageer altijd als de kredietgever je contacteert om een probleem te melden.

2. Betalen via domiciliering

Met een domiciliëring geef je toestemming aan een bedrijf/schuldeiser om de facturen automatisch te innen bij jouw bank.

Voorzie op de rekening ook altijd een provisie (buffer) en controleer regelmatig of de betaling effectief werd uitgevoerd. Krijg je een bericht van de leningsmaatschappij? Neem dit steeds ernstig en reageer.

Heb je verdere vragen over de correcte afbetaling van je lening? Quick Krediet biedt je graag een luisterend oor.

Onthoud: Wij treden slechts op als tussenpersoon voor de leningsmaatschappij. Wij ontvangen geen betalingen van jou en hebben geen zicht op jouw stortingen.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.