Je lening vervroegd terugbetalen: hoe werkt dat?

Veel klanten stellen ons de vraag of ze hun lening op afbetaling vervroegd kunnen terugbetalen. Daaronder zijn zelfs klanten die ons van bij de start vertellen dat ze het krediet sneller willen aflossen dan contractueel vast staat. Vervroegd terugbetalen kan bij Quick Krediet zeker. Het is zelfs interessant voor jouw portemonnee. We geven je alle nodige info.

Mijn lening vervroegd afbetalen

Er zijn twee verschillende mogelijkheden om je lening vervroegd terug te betalen:

1) Volledig vervroegde terugbetaling (meestvoorkomend)

Op het moment dat je volledig kan/wil terugbetalen, blijft er enerzijds een saldo kapitaal en anderzijds een saldo intrest over. Het intrestgedeelte van het saldo valt volledig weg. Dat betekent dat je de intrest dus niet meer hoeft te betalen. Enkel het kapitaalsaldo blijft dus verschuldigd. Op je kapitaalsaldo betaal je een intrest van 1% als wederbeleggingskost.

Een eenvoudig voorbeeld maakt dit duidelijk:

Je moet nog 3300 euro betalen, waarvan 3000 euro aan kapitaal en 300 euro aan intrest. Betaal je vervroegd terug, dan valt de 300 euro intrest weg en betaal je 3000 euro + 1 % (30 euro). Je betaalt dus 3030 euro.

2) Gedeeltelijk vervroegde terugbetaling (complexer)

Quick Krediet houdt het eenvoudig. Je kan kiezen uit twee mogelijkheden:

  • Je behoudt de duurtijd die contractueel is vastgelegd, waardoor je minder per maand moet betalen.
  • Je behoudt de maandaflossing, waardoor je lening sneller zal afbetaald zijn.

Nog niet alles volledig duidelijk? Bel ons of spring binnen op ons kantoor.

Quick krediet is meer dan een makelaar. Het is onze ambitie en taak om je zo goed mogelijk te informeren en de juiste antwoorden te geven op al jouw vragen. Interesse in een lening op afbetaling? Doe dan eenvoudig je kredietaanvraag via onze website.

“Let op, geld lenen kost ook geld.”