Hoeveel kan ik lenen?

Een vraag die ons voortdurend wordt gesteld, is ‘hoeveel kan ik lenen?’. Eigenlijk is het heel eenvoudig: je moet voldoende inkomsten hebben om de lening die je wil aangaan, terug te betalen. In de praktijk is het echter iets genuanceerder.

Hoeveel kan ik lenen?

Scoring

Elke maatschappij heeft zijn eigen werkwijze. Er zijn bijvoorbeeld kredietmaatschappijen die beslissen via scoringsmachines. Dat wil zeggen dat ze werken met formules, waarbij er rekening wordt gehouden met de verhouding van inkomsten versus kosten. Blijft er na berekening voldoende over, dan kan je bij hen eventueel een krediet krijgen. Naast het inkomen en de kosten die je hebt, spelen nog veel andere parameters mee. Jouw volledige profiel moet kloppen. Ben je huurder of eigenaar? Hoelang ben je al aan het werk bij je werkgever? Hoelang ben je al ingeschreven op je huidige adres? Welke lopende leningen heb je? Enzovoort. Of je al dan niet op de zwarte lijst staat, is daarbij een doorslaggevende factor. Om een eerlijke kredietverstrekking te garanderen, doen deze maatschappijen er alles aan om die formules geheim te houden.

Persoonlijk onderzoek

Daarnaast zijn er ook kredietpartners die minder gericht zijn op scoring en meer geneigd zijn een persoonlijk kredietonderzoek te doen. Zij houden rekening met de eventuele ervaringen die zij met jou als klant hebben. Heb je op papier iets te weinig inkomen, maar betaalde je in het verleden perfect jouw lening af? Dan is het mogelijk een lening te krijgen. Daartegenover staat wel dat zij minder risico nemen voor een ontlener waar de afbetalingen zeer moeizaam zijn verlopen.

Voor mocht je eraan twijfelen, Quick Krediet valt onder de laatste categorie kredietmakelaars. Onze medewerkers zijn professioneel opgeleid en toetsen jouw aanvraag bij alle mogelijke instanties. Zo raak jij vlot aan de noodzakelijke lening.

Benieuwd hoeveel je concreet kan lenen? Via onze simulatietool bereken je gemakkelijk hoeveel je precies per maand dient af te betalen. Hou er rekening mee dat een krediet aangaan, ook een prijs heeft.

“Let op, geld lenen kost ook geld”