Kan ik lenen als ik zelfstandig ben?

Investeren en innoveren zijn een must als zelfstandige. Maar om die te kunnen waarmaken, heb je (veel) geld nodig. In deze bondige blog geven we je graag meer inzicht in de mogelijkheden om een krediet aan te gaan als zelfstandige.

Kan ik lenen als zelfstandige?

Lenen als zelfstandige

Net zoals een particuliere persoon is het als zelfstandig ondernemer mogelijk te lenen om verschillende redenen. Dat kan je doen bij de bank of bij een kredietmakelaar zoals Quick Krediet. Zoals je weet is het sinds de economische crisis van 2008 moeilijker geworden om geld te lenen bij de bank. Ze zijn niet zo snel te overtuigen, omdat ze geen risico meer durven nemen. Wil je een lening aangaan bij de bank? Bereid je dan grondig voor en leg zeker een degelijk business plan voor.

Lenen via Quick Krediet

Ook kredietmaatschappijen stonden sinds de recessie zeer kritisch tegenover lenen aan zelfstandigen, maar daar is sinds de betere economische ontwikkelingen verandering in gekomen. Er is aanbod van werk en er is vraag naar werk. We beseffen dat dit duidelijke kansen biedt voor de ondernemende zelfstandigen.

Houd er rekening mee dat je als zelfstandige aan een aantal voorwaarden moet voldoen om te kunnen lenen bij Quick Krediet:

  • Je moet al een aantal jaren actief zelfstandig zijn.
  • Je moet jouw inkomsten kunnen bewijzen (aan de hand van neergelegde aanslagbiljetten).
  • Je officiële inkomsten moeten voldoende zijn om je lening te kunnen afbetalen.Let op: de lening komt op jouw persoonlijke naam te staan; wij hebben geen partners die leningen geven aan vennootschappen.

Negatieve invloeden op aanvraag

Bij wanbetalingen, faillissementen of andere negatieve ervaringen als zelfstandige wordt het moeilijk om een lening te krijgen bij ons. Kom je uit de horeca- of bouwsector? Dan zal het minder evident worden om een lening aan te gaan, aangezien deze sectoren statistisch gezien het meest te maken krijgen met falingen en het niet terugbetalen van leningen.

Positieve invloeden op aanvraag

Positieve ervaringen met jou als klant kunnen dan weer sterk in jouw voordel spelen. Dat gaat bijvoorbeeld over correcte afbetaling van vorige leningen. Beschik je over een eigendom? Dan is dat een extra troef. Let op: wij vragen jou nooit jouw eigendom in pand te geven! Dat je over een eigendom beschikt, is gewoon een positief element in de beoordeling van je kredietaanvraag.

Tip: aarzel niet te lang om een krediet aan te vragen. Eens de schulden zich beginnen opstapelen, zal het nog moeilijker worden om een lening te krijgen.

Quick krediet volgt de trends in de kredietwereld en de economie op de voet. We willen een partner zijn die niet enkel particulieren, maar ook de gemotiveerde zelfstandige, in het mate van het mogelijke, helpt om te investeren in zijn zaak, en dus ook in zijn leven.

Is het nog onduidelijk of je in aanmerking komt voor een lening? Bekijk onze meestgestelde vragen.

“Let op, geld lenen kost ook geld”