Kan ik mijn lening vroeger dan voorzien afbetalen?

Het krediet dat je bij ons aangaat, kan je op elk moment vervroegd terugbetalen. Het is zelfs mogelijk om de lening gedeeltelijk vervroegd af te lossen. Zo verkort je de termijn of verlaag je jouw maandaflossing.

De volledige vervroegde aflossing is bij wet bepaald en is geldig voor alle banken. Het houdt in dat je enkel het resterende kapitaalsaldo moet betalen, de intresten vallen dus weg. Op het kapitaalsaldo betaal je een ‘wederbeleggingskost’ van 1 % (de laatste 12 maanden van je termijn wordt dat slechts 0,5 %).

Dit is een zeer voordelige formule. De berekening ervan kan je volgen via de aflossingstabel die we altijd samen met jou overlopen en waar nodig kunnen toelichten. Er wordt bovendien steeds een kopie van de tabel aan je contract toegevoegd.

Kan ik mijn lening verhogen als ik nog aan het afbetalen ben?

Het is op elk moment mogelijk om jouw krediet te vernieuwen, te verhogen of gewoon bij te lenen. Ben je al een lange periode aan het betalen en je hebt nood aan extra centen, dan is de kans dat je bij ons kan bijlenen zeer groot. Het hangt er natuurlijk van af of je maandelijks steeds correct hebt afbetaald en of jouw inkomsten het toelaten om de extra lening aan te gaan. De verwerking van de bijkomende lening zal vlot verlopen, aangezien we jouw gegevens al hebben.

Let op: heb je pas recent een krediet bij ons opgenomen en je vraagt zeer snel daarna al om jouw lening te verhogen, dan is dat voor een negatief teken. De meeste kredietinstellingen willen toch dat je een bepaalde tijd correct betaald hebt, vooraleer ze een verhoging goedkeuren.

“Let op, geld lenen kost ook geld.”

  © Quick Krediet