Om een lening bij ons te kunnen krijgen moet je ouder zijn dan 18 jaar en beschikken over een regelmatig inkomen. De verhouding tussen jouw inkomsten en lasten moeten in evenwicht zijn. Met andere woorden: met jouw inkomsten kan je het krediet afbetalen.

Wie kan een lening op afbetaling/persoonlijke lening aangaan?

Enkel als je in België woont kom je in aanmerking voor een krediet. De belangrijkste regel is dat de verhouding inkomsten/lasten in evenwicht moeten zijn. Concreet betekent dit dat je voldoende inkomsten moet hebben om de lening die je bij ons wilt aangaan te kunnen terugbetalen. Elke aanvraag wordt voorgelegd aan de centrale van de Nationale Bank. Rekening houdend met jouw inkomsten en lasten bepalen we samen of jouw lening wordt geaccepteerd.

Kan ik een lening aangaan als ik al leningen lopen heb?

Je zal zeker niet de enige zijn die een lening aangaat, terwijl je nog andere leningen hebt lopen. Veel kredietmakelaars en kredietinstellingen zijn dan snel geneigd om jouw bestaande leningen samen te nemen en deze om te zetten in een centralisatielening. Ook over het samenvoegen van leningen verbiedt de wetgeving ons ‘reclame’ te maken. Wij respecteren deze beslissing.

Als jouw budget het toelaat om naast jouw lopende leningen een extra lening aan te gaan, raden wij jou aan om het krediet apart te nemen. Zorg er wel voor dat de verhouding inkomsten/lasten in evenwicht blijft. Als er een onevenwicht ontstaat, is het samenvoegen van alle kredieten in één lening met een langere duurtijd misschien een oplossing. Het centraliseren van leningen promoten is niet toegestaan, maar het samennemen van lenigen is door de wet niet verboden.

Ik sta genoteerd op de zwarte lijst, kan ik nog een lening krijgen?

Als je genoteerd staat op de ‘negatieve bestanden’ van de Nationale bank voor een lening die nog steeds loopt, kan je geen krediet meer krijgen. Als je een lening hebt die ondertussen werd terugbetaald, dan kan er in bepaalde gevallen nog onderzocht worden of je toch in aanmerking komt voor een krediet. Nog een uitzondering kan gemaakt worden als je bijvoorbeeld hebt kunnen aantonen dat dit slechts een kleine tegenslag was en je de schuld praktisch meteen hebt terugbetaald.

“Let op, geld lenen kost ook geld.”

  © Quick Krediet