De autolening

Veel mensen lenen om een auto te kopen, omdat de rentevoet van een autofinanciering (ten opzichte van andere soorten leningen) een stuk lager ligt. Quick Krediet geeft je graag meer uitleg bij deze vorm van financiering.

Lenen-voor-een-auto-bij-Quick-Krediet

Nieuw of tweedehands?

Een autolening kan je opdelen in enerzijds financiering voor een nieuwe wagen en anderzijds financiering voor een tweedehandswagen.

Lenen voor een nieuwe auto

Een lening voor een nieuwe wagen bieden wij niet specifiek aan. Waarom? In de eerste plaats omdat de aanvraag voor een nieuw voertuig gewoon niet tot bij ons geraakt. Al van bij de autoverkoper word je bestookt met allerlei kredietvormen aan ‘weggeefprijzen’, want veel grote automerken hebben een eigen financieringsmaatschappij. Die heeft maar één doel en dat is de wagen verkopen. Desnoods aan een lening zonder intrest.

Let op: gratis krediet bestaat niet. Een lening zonder intrest compenseren grote merken meestal door minder korting te geven op de verkoopprijs van je wagen. Ook ballon- en leasingkredieten ogen op het eerste gezicht zeer interessant, maar vergeet niet dat je na de afbetalingstermijn nog een restwaarde moet betalen. De autoverkoper durft deze kant van de lening wel eens ‘vergeten’ toe te lichten. 😉

Lenen voor een tweedehandswagen

In de tweedehandsmarkt is Quick Krediet wel actief. Een grote troef is dat wij de autolening onder een gewone lening op afbetaling plaatsen. Daardoor verloopt alles administratief veel vlotter.

Nog een pluspunt is dat we het geld niet aan de verkoper betalen, maar op jouw rekening storten. Rechtstreeks storten naar de verkoper heeft namelijk risico’s: ofwel ontvangt de verkoper zijn centen vooraleer jij de wagen hebt, ofwel heb je de wagen vooraleer de verkoper zijn geld heeft. Onderhandelen over de prijs met het geld reeds achter de hand voelt veel prettiger dan marchanderen zonder zekerheid van lening. De kortingen die je op die manier kan bekomen zijn dan aangenaam meegenomen!

Bij de financiering voor een occasiewagen smeren we je geen bijkomende verzekeringen aan. Je kiest zelf bij welke verzekeringsmakelaar je de wagen inschrijft. Ieder zijn vak is ons uitgangspunt. 

Ja, we lijken misschien niet de goedkoopste.

Maar maak achteraf de rekening. Een autofinanciering van de zogezegd goedkopere concurrent wordt altijd gecombineerd met een hoop verzekeringen. Bij ons kom je goedkoper uit, dat staat vast. 

Maak alvast eens een simulatie van jouw lening of dien je aanvraag in.

“Let op, geld lenen kost ook geld”