Misverstanden over het minikrediet of de minilening

Veel mensen contacteren Quick Krediet bij hun zoektocht naar een kleine lening (bv. 2000 euro), het zogenaamde minikrediet of de minilening. Meestal zijn het personen die op de zwarte lijst staan. Door naar hen te luisteren, merken wij dat er over de minilening veel geruchten de ronde doen. Quick Krediet comes to the rescue en zet de misverstanden over een kleine lening voor je op een rij.

misverstanden over de minilening

Misverstand 1: een minikrediet wordt niet gecontroleerd door de Nationale Bank

Het eerste gerucht over het minikrediet is dat velen denken dat hun aanvraag voor een kleine lening niet moet worden gecontroleerd door de Nationale Bank. Dat is niet correct. Elk kredietonderzoek, voor om het even welk bedrag, passeert via de bestanden van de Nationale Bank van België. Dat is een wettelijke verplichting.

Misverstand 2: ik kan minder dan 1500 euro lenen

Onze kredieten starten vanaf 1500 euro, lagere bedragen biedt Quick Krediet niet aan. En, alhoewel er nog enkele partners op de markt zijn die 1500 euro ontlenen, is het stilaan de regel dat 2501 euro het laagste bedrag is dat je momenteel kan lenen.

Misverstand 3: ik kan een kleine lening nemen via een ‘privékrediet’

Het gaat de ronde dat privépersonen je een kleine lening kunnen aanbieden, maar laten we duidelijk zijn: Quick Krediet heeft deze weldoeners nog nooit ontmoet 😉 Wat we wel weten is dat deze ‘praktijken’ vooral voorkomen via malafide instanties die meestal vanuit het buitenland werken. Ze vragen bovendien dossierkosten om het kredietonderzoek te kunnen starten. Let op! Dit is verboden. Wees er zeker van dat je geld met de noorderzon zal verdwijnen.

Heb je nog vragen over het minikrediet of een andere lening? Stel ze ons gerust. Via Quick Krediet ben je zeker dat je aanvraag voor een kleine lening in veilige handen is en met de beste zorgen wordt behandeld. Al 34 jaar lang.

“LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.”