Kan ik lenen als ik werk via interim?

Het is zo dat als de bank kan kiezen tussen lenen aan iemand met of zonder vast contract, dat haar keuze snel gemaakt is. Banken hebben namelijk graag de zekerheid dat je over een vaste job beschikt. Maar … de tijd dat we 40 jaar aan een stuk bij dezelfde werkgever blijven, komt nog maar zelden voor. We willen van tijd tot tijd eens andere lucht opsnuiven of een andere uitdaging aangaan. In een wereld in verandering is lenen zonder vast contract, via interimbasis, een stuk toegankelijker geworden. Quick Krediet vertelt je graag meer.

Kan ik krediet aanvragen als ik werk als interim?

Van interim naar een vaste job

Aan het begin van je carrière, of als je met een nieuwe job start, is de kans groot dat je eerst een periode op interimbasis moet werken. Dat heeft namelijk voordelen voor jouw werkgever:

  • Er is een groot aanbod aan werkzoekenden bij interimkantoren.
  • Aanwerven via een interimbureau gaat zeer snel.
  • Aan fiscaal voordelige voorwaarden kan de werkgever kijken of je de geschikte kandidaat bent.

Blijkt jouw werkgever tevreden, dan kan hij jou een overeenkomst van onbepaalde duur geven. Meer en meer is interimarbeid dus een opstap naar een vaste job geworden.

Krediet aanvragen als interimkracht

Lenen als je aan het werk bent als interim is dus zeker mogelijk. Ben je pas zeer recent aan het werk (bijvoorbeeld enkele dagen of weken), dan zal je naast jouw loonbewijzen ook een attest van je werkgever moeten voorleggen. Ben je al (meer dan) een maand aan het werk en kan je dat ook aantonen, dan volstaan meestal de loonfiches van de laatste volledig gewerkte maand.

Buiten de inkomsten die je hebt als interim, zijn er nog enkele andere factoren die mee bepalen of je kredietaanvraag zal worden goedgekeurd.

  • Jouw leeftijd
  • Het gevraagde bedrag
  • Jouw ‘reputatie’ binnen de kredietwereld

Deze parameters maken ook deel uit van ons standaard kredietonderzoek.

Conclusie

Daar waar het vroeger de regel was dat je vast aan het werk moest zijn om in aanmerking te komen voor een lening, is dit vandaag niet meer zo noodzakelijk. Aarzel niet ons te contacteren of een aanvraag in te dienen. Quick Krediet doet de rest.

Quick krediet houdt rekening met de evoluties op de snel veranderende arbeidsmarkt en we passen zelfs permanent onze werkwijze aan. We staan elke dag klaar om je kredietaanvraag te onderzoeken en, indien mogelijk, goed te keuren. Bij ons heb je sowieso de allergrootste slaagkans, dat kunnen we jou garanderen. Lees meer over wat wij voor jou kunnen doen.

“Let op, geld lenen kost ook geld”